Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Φτιάξτε με 2 κινήσεις το πιο εύκολο και υγιεινό σαμπουάν και αφρόλουτρο.

πηγή


...και ξεχάστε τα parabens, τα αλουμίνια και όλα τα καρκινογόνα που περιέχονται μέσα στα τοξικά προϊόντα που χρυσοπληρώνουμε στα super markets!!

Όλοι ξέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και το πόσο σπουδαίο είναι το σαπούνι ελιάς.
Έχουμε όμως συνηθίσει να χρησιμοποιούμε υγρό σαπούνι για να πλενόμαστε και το στερεό σαπούνι - και ιδιαίτερα αυτό της ελιάς - είναι συνήθως σκληρό και άβολο!
Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε παχύρευστο, υγρό σαμπουάν και αφρόλουτρο με 2 απλές κινήσεις και με όλα τα οφέλη του σαπουνιού ελιάς (Καστίλλης)..
Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως αν το δοκιμάσετε μια φορά δεν
πρόκειται να αγοράσετε ποτέ ξανά βιομηχανικό σαμπουάν και αφρόλουτρο!!
ΥΛΙΚΑ
-1 μπάρα σαπούνι Καστίλλης (ελαιολάδου) το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σπιτικό σαπούνι
-Νερό
-Τρίφτης τυριού
Από την ποσότητα αυτή σκληρού σαπουνιού θα πάρουμε την διπλάσια σε υγρό σαπούνι (συμφέρει οικονομικά...)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τρίβουμε στον κοινό τρίφτη τυριού μια μπάρα σαπουνιού
Τοποθετούμε το τριμμένο σαπούνι σε ένα πλαστικό μπολ και προσθέτουμε νερό ίσα να το καλύψει
Το αφήνουμε να σταθεί όλη την νύχτα. Δεν το ζεσταίνουμε, δεν το ανακατεύουμε και γενικώς δεν κάνουμε τίποτε άλλο. Απλώς το καλύπτουμε (προαιρετικά) με μια πετσέτα για να μην πέσει τίποτα μέσα.
Την επόμενη μέρα το σαπούνι με έναν μαγικό τρόπο έχει διαλυθεί τελείως και στην θέση του υπάρχει τώρα ένα παχύρευστο υγρό. Το ανακατεύουμε και αν είναι πολύ παχύρευστο του προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
Μπορούμε να σταματήσουμε εκεί και να το χρησιμοποιήσουμε ως έχει μιας και είναι έτοιμο για χρήση ή να του προσθέσουμε αιθέρια έλαια.
Θα σας πω μόνο αυτό.. είναι ένα υπέροχο, αφρώδες σαπούνι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους και για κάθε τύπο δέρματος και κάθε είδος μαλλιού. Είναι κατάλληλο ακόμη και για δερματικές παθήσεις γιατί είναι κατευναστικό και ρυθμιστικό.
Φτιάξτε σαμπουάν και αφρόλουτρο με έλαιο λεβάντα για να κοιμούνται τα παιδιά σας πιο ήσυχα.
Φτιάξτε σαπούνι με έλαιο τεϊόδεντρου για τις ευαίσθητες περιοχές.
Φτιάξτε σαπούνι με έλαιο μέντας για το ξύρισμα.
Φτιάξτε σαπούνι με έλαιο αγιόκλημα για τα χέρια σας...
Αλλά προπάντων φτιάξτε μεγάλες ποσότητες σαμπουάν και αφρόλουτρο και αποθηκεύστε τα για να λύσετε το ζήτημα της οικογενειακής καθαριότητας δημιουργώντας το ετήσιο και υγιεινό απόθεμα σας.
Μην ρισκάρετε με την υγεία σας και φροντίστε να δημιουργήσετε ένα στοκ από χρήσιμα σπιτικά προϊόντα στην αποθήκη σας!!
http://eisygian.blogspot.gr/

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Οφέλη από τις πράσινες στέγες

Οφέλη από τις πράσινες στέγες




Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας προσφέρουν οι πράσινες στέγες



Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας






Σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας προσφέρουν οι πράσινες στέγες σε ελληνικά κτίρια, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι πράσινες στέγες προσφέρουν εξαιρετική θερμομόνωση, υγρομόνωση και ηχομόνωση.


Η μείωση του κόστους ενέργειας για ψύξη μπορεί να φτάσει έως και το 40%, ενώ στον τελευταίο όροφο, κάτω από τη φυτεμένη επιφάνεια, αλλά και στις μονοκατοικίες η μείωση φθάνει το 87%.
Τον επόμενο μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί πρόγραμμα για πράσινες ταράτσες προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ για δημόσια κτίρια.
Σημειώνεται ότι η κατασκευή μιας πράσινης στέγης προσφέρει σειρά από οφέλη τόσο για το ίδιο το κτίριο που θα τη φιλοξενήσει όσο και γενικότερα για το περιβάλλον.
Ενεργειακά – οικονομικά οφέλη: Oι πράσινες στέγες προσφέρουν εξαιρετική θερμομόνωση, υγρομόνωση και ηχομόνωση. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μειώνεται πολύ η απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας από τη στέγη με αποτέλεσμα τη μείωση της διείσδυσης της θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον προς το κτίριο. Η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται σε 2 λίτρα για κάθε τετραγωνικό μέτρο πράσινης ταράτσας, κάθε χρόνο.
Μια πράσινη στέγη προστατεύει επίσης την ταράτσα από εξωτερικούς φθοροποιούς παράγοντες (ηλιακές ακτίνες UV, απότομες μεταβολές θερμοκρασίας, χαλάζι, ρύποι κ.λπ.) και επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής της κατά τουλάχιστον 40 χρόνια.
Περιβαλλοντικά οφέλη: Oι πράσινες στέγες βελτιώνουν την ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα (παράγουν οξυγόνο, φιλτράρουν τη σκόνη), συμβάλλουν στην άμβλυνση του φαινομένου της αστικής νησίδας θερμότητας (το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας στο κέντρο της πόλης σε σχέση με τα προάστια λόγω απουσίας πράσινου και υπερβολικής παρουσίας τσιμέντου και ασφάλτου), επίσης συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση του νερού και παρέχουν χρήσιμο χώρο στην εκτοπισμένη από τις πόλεις άγρια ζωή.
Κοινωνικά οφέλη: Oι πράσινες στέγες, αξιοποιώντας αχρησιμοποίητους χώρους, παρέχουν μέρη για ψυχαγωγία, χαλάρωση ή και κοινωνικοποίηση.
Μια απλή κατασκευή βασισμένη σε δίκτυο γλαστρών κοστίζει ενδεικτικά από 5 ευρώ το τ.μ., ενώ μια σύγχρονη κατασκευή με όλα τα απαραίτητα στρώματα, αρδεύσεις, μονώσεις και φύτευση κυμαίνεται γύρω στα 100 ευρώ ανά τετραγωνικό. Το κόστος είναι συνάρτηση των προδιαγραφών επιλογής των υλικών και φυτών.
Ταρατσόκηπος ή roof garden
Το φυτεμένο δώμα ή αλλιώς ταρατσόκηπος ή roof garden είναι το δώμα όπου έχει δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή για τη φύτευσή του αντί του απλού δώματος ή της παραδοσιακής κεραμοσκεπής. Οι πράσινες στέγες υπήρχαν πολύ πριν την εξέλιξη της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες λόγω του ότι δεν υπήρχε και η κατάλληλη τεχνογνωσία. Προσφέρουν αισθητικές λύσεις διότι συμβάλλουν στην αρμονική ένταξη του κτιρίου στο περιβάλλον και βοηθούν στην προστασία του κτιρίου ενώ ταυτόχρονα είναι και οικολογικά.
Υπάρχουν πολλών ειδών φυτεμένα δώματα αλλά οι διακρίνονται σε τρεις κύριους τύπους:
- Εντατικός τύπος: Αυτός ο τύπος επιλέγεται περισσότερο σε περιοχές με υγρό λίμα χωρίς δυνατούς ανέμους.
- Εκτατικός τύπος: Είναι ο τύπος που προτιμάται περισσότερο λόγω του ότι δεν επηρεάζεται από ανέμους και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη συντήρηση.
- Ημιεντατικός τύπος: Είναι ο τύπος στέγης που επιλέγουμε για περισσότερες επιλογές υλικών, μεγεθών και φυτευτικών συνδυασμών.
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη μελέτη και την κατασκευή μιας φυτεμένης στέγης. Η μορφή της επιφάνειας που θα φυτευτεί, θα πρέπει να είναι κατάλληλη για τη χρήση αυτή. Το δώμα ή η στέγη πρέπει να είναι στατικά επαρκές λόγω των πρόσθετων φορτίων που θα υπάρχουν. Πολύ σημαντική επίσης είναι η στεγανοποίηση της οροφής και η απορροή των όμβριων υδάτων. Επιπλέον, πρέπει να γίνει σωστή επιλογή του χώματος και των φυτών, τα οποία πρέπει να επιλεγούν βάσει των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή που θα εγκατασταθεί η πράσινη στέγη.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει σωστή μελέτη της φυτεμένης στέγης αλλά και να επιλεχθούν τα κατάλληλα συνεργεία που θα την εγκαταστήσουν. Λόγω της ιδιαίτερης τεχνογνωσίας που απαιτείται μόνο η σωστή μελέτη και κατασκευή θα επιτρέψουν στο χρήστη να «απολαύσει» τα οφέλη μιας τέτοιας επιλογής.

«Πράσινες στέγες» μειώνουν τον λογαριασμό ρεύματος

πηγή : μια ενδιαφέρουσα σελίδα ....

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας, και κατ’ επέκταση στον λογαριασμό ρεύματος, προσφέρουν οι «πράσινες στέγες» σε ελληνικά κτίρια, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι με τις «πράσινες στέγες» επιτυγχάνεται εξαιρετική θερμομόνωση, υγρομόνωση και ηχομόνωση, με αποτέλεσμα η μείωση του κόστους ενέργειας για ψύξη να φτάνει μέχρι και 40%.
Μάλιστα, στον όροφο κάτω από την φυτεμένη επιφάνεια, αλλά και στις μονοκατοικίες, η μείωση αγγίζει το 87%.
«Πράσινες στέγες» διαθέτουν πολλά κτίρια, ιδιωτικών αλλά και δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων το δημαρχείο της Ελευσίνας και το υπουργείο Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται η προκήρυξη προγράμματος, προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ, για «πράσινες ταράτσες» σε δημόσια κτίρια.