Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η ΖΕΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ

πηγή

Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2011
Απαντώντας στην αδιέξοδη πολιτική των πολυεθνικών, για πλήρη έλεγχο της διατροφής του Ελληνικού πληθυσμού, μέσω του μονοπωλίου των σπόρων, στη σπορά εκατοντάδων στρεμμάτων του παραδοσιακού σταριού Ζέα, προχώρησαν αγρότες-μέλη-φίλοι του Κινήματος μας στη Βόρεια Ελλάδα.
Με την επιμέλεια του γραφείου του Κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα, έσπειραν εκατοντάδες στρέμματα με τον παραδοσιακό ελληνικό σπόρο σιτηρών Ζέα. Έναν σπόρο, που έθρεψε γενιές και γενιές και θεωρείται μέγιστης θρεπτικής αξίας τρόφιμο. Η σπορά του οποίου, αυτή τη στιγμή, μεγαλώνει στη Μακεδονική γη.
Αργυρός στατήρας από το Μεταπόντιο της Ιταλίας με αναπαράσταση της Ζέας ( Triticum dicoccum ) 6ος αιώνας πΧ Το αρχαιότερο από τα δημητριακά στη λεκάνη της Μεσογείου
Με την κίνηση αυτή, στέλνουμε ένα σαφές και καθοριστικό μήνυμα, σε πολλαπλούς αποδέκτες:
Στις πολυεθνικές όπως η Monsantο, Gargill και στους ομοίους τους, οι οποίοι, δυστυχώς ελέγχουν την παγκόσμια αγορά σπόρων και φυτών και προωθούν τα μεταλλαγμένα. Σπόροι, οι οποίοι δεν αναπαράγονται, κρατώντας αιχμάλωτους τους αγρότες μας αλλά και τη διατροφική αυτάρκεια ολόκληρων χωρών.
Το παράδειγμα του Κινήματός μας, αποτελεί μονόδρομο σε μια χώρα η οποία επιθυμεί τη διατροφική της αυτάρκεια, στις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, από την επερχόμενη λαίλαπα, της νέας τάξης πραγμάτων.
Σημειώνουμε εδώ, πως χιλιάδες επίσης στρέμματα, προετοιμάζονται αυτήν την στιγμή να φιλοξενήσουν τον σπόρο της ελπίδας και στη Θεσσαλία.
Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,
54655, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310421940
Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,
Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο
Τηλ. 2691026221
Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων “Αλληλέγγυον”
Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443
www.pamet.gr pametopo@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Kα Ματθαίου, κατ'ἀρχάς σᾶς συγχαίρω γιά τήν προσπάθειάν σας νά προβάλλετε Μία τόσο ἀπαραίτητη γιά τήν καθημερινότητά μας ἱστοσελίδα μέ πολύτιμες πληροφορίες σχετικά μέ ὑγιεινά προϊόντα καίο τροφές.Προσωπικά ἀσχολοῦμαι περισσότερον ἀπό 40 χρόνια μέ τήν διαιτητική. Θά ἢθελα ἐν τούτοις νά σᾶς παρακαλέσω εὐγενῶς, ἐάν κατά τύχην γνωρίζετε τήν αἰτίαν γιά τήν ὁποίαν τό ψωμί ἀπό ζέα δέν φουσκώνει παρά τό ὃτι χρησιμοποιοῦμεν προζύμι, ἐδῶ καί 20 χρόνια.Φτιάχνουμε δικό μας ψωμί. Ἀντιμετωπίζουμε δύο προβλήματα, εἰδικά μέ τήν ζέα, 1. δέν βρίσκουμε καλῆς ποιότητος ζέα στήν βοιωτική ἀλευροβιομηχανία ἀπό ὃπου ψωνίζουμε, 2. Ἐνῶ μέ τό ὁλικῆς ἂλεσης σταρένιο ἀλεύρι τό προζύμι ἀποδίδει, μέ τήν ζέα ὂχι. Φταίειἲσως ἡ λυσίνη που περιέχει ; Γνωρίζετε κάποιον νά μᾶς διαφωτίση ;; Εὐχαριστῶ θερμῶς διά τόν χρόνον σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή