Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

όταν χτίζεις το σπίτι σου

http://www.cob.gr/

Χτίζοντας με βοήθεια
   
train8Το να έχεις βοηθούς, ακόμα και χωρίς καμία εμπειρία, όταν χτίζεις το σπίτι σου,είναι γενικά προτιμότερο από το να χτίζεις μόνος. Μπορεί να έχεις την τύχη να βρεις έμπειρους βοηθούς, αλλά το πιο πιθανό είναι να πέσεις σε νεοφώτιστους. Άσχετα με το πόσο έμπειρος ή άπειρος είναι κάποιος υπάρχουν πολλά που μπορεί να διδάξει αλλά και να μάθει.

Παρακάτω αναφέρονται μερικοί τρόποι για να μπορέσουν να εμπλακούν στην κατασκευή εθελοντές, να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα, να τελειώσει και το κτίριο ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Ξεκινήστε καλώντας κάποιους γνωστούς να δουλέψουν μαζί σας.
Προσπαθήστε να είστε οργανωτικοί, στην ώρα σας και να ενθαρρύνετε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Επαναλάβετε σε περιοδική βάση πχ. κάθε σαββατοκύριακο.
train7 Στην αρχή εξηγήστε τους ότι μαθαίνετε σχεδόν μαζί. Η συνειδητοποίηση ότι είστε μονόφθαλμος ανάμεσα σε τυφλούς, τους ενθαρρύνει να ρωτάνε και να εξερευνούν.

Χρεώστε τους έστω και λίγο. Θα επισημοποιήσει το γεγονός ότι τους προσφέρετε την ευκαιρία να μάθουν κάτι που θα τους χρησιμεύσει σε όλη τη ζωή και ταυτόχρονα θα αποθαρρύνει τους αργόσχολους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου