Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η ελληνική Formula που καίει… τηγανόλαδο


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=219700&cid=12


Η ελληνική Formula που καίει… τηγανόλαδο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010, 17:25
Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Η Formula 1 είναι παγκοσμίως γνωστή και τη γνωρίζουν ακόμα και οι… πέτρες. Ωστόσο, εκτός από το δημοφιλές αυτό πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υπάρχουν και άλλοι θεσμοί, με συμμετοχή από μονοθέσια, που είναι και αυτά πολύ γρήγορα. Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, δεν διεξάγεται τέτοιου είδους πρωτάθλημα, κάτι που γινόταν πριν από μερικά χρόνια. Τότε, υπήρχε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula 3, αλλά, επειδή το κόστος ήταν απαγορευμένο για τους περισσότερους οδηγούς, ο θεσμός σταμάτησε.

Από την Κεφαλονιά Θέλοντας να πάει κόντρα στο κατεστημένο, ο Σταύρος Τραυλός και ο ξάδερφός του από τη Κεφαλονιά αποφάσισαν να κατασκευάσουν τη δική τους Formula. Όχι όμως μία συνηθισμένη, αλλά μία προσιτή Formula που έχει τη δυνατότητα να «καίει», αντί για βενζίνη, bio-diesel αλλά και… τηγανόλαδο. Όσο και εάν ακούγεται περίεργο, με μία ειδική επεξεργασία το λάδι τηγανίσματος από τις πατάτες δύναται να μετατραπεί σε καύσιμο, μειώνοντας σημαντικά το κόστος αλλά και τις εκπομπές ρύπων CO2. Αν και η ιδέα ακούγεται ασύλληπτη ο Κεφαλονίτης δεν είχε καμία ανταπόκριση από το κράτος και απλώς, κατά δήλωσή του, του έκλεισαν την πόρτα, όταν θέλησε να το συζητήσει μαζί τους, προκειμένου να προωθήσει την ιδέα του. Από την πλευρά της η ΕΛΠΑ, που θεωρείται η αρχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, μπορεί να τον... άκουσε, όμως έμεινε μέχρι εκεί, αφού ποτέ δεν είδαμε να προκηρύσσει κάποιο πρωτάθλημα με μονοθέσια που χρησιμοποιούν Bio-diesel.

Στη… ΖούγκλαΤην Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή Ζούγκλα στο ALTER, ο Σταύρος Τραυλός, μαζί με τη «πράσινη» Formula, βρέθηκε στο studio και εξήγησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τις δυσκολίες αλλά και τις κλειστές πόρτες που συνάντησε μέχρι σήμερα.

Δείτε το video από την τηλεοπτική εκπομπή Ζούγκλα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010, 21:32

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου